PROJECTEN

Uit liefde voor... theater!

Uit liefde voor theater…

 

Een aantal weken geleden stond het Klaverblad in rep en roer. Alles werd in orde gebracht voor het grootse toonmoment van ons theaterproject. Na maanden voorbereiding kwamen uiteindelijk alle puzzelstukjes samen.

 

Het is dinsdag 10 maart 2015, de grote dag. Al bij het belsignaal ’s ochtends valt op dat dit geen gewone schooldag zal worden. De toegangspoort is versierd met een rood, theatraal doek en alle klassen moeten gaan repeteren op het grote podium. ’s Middags smullen we van heerlijke hotdogs en in de klas doen we wat relaxatieoefeningen om ons voor te bereiden op het grote moment. Teksten worden nog eens herhaald, alle kledij wordt mooi bij elkaar gelegd en de speelplaats wordt feestelijk aangekleed.

 

Om 16u30 staat de school vol met kijklustige ouders en ook schepen Decruyenaere is aanwezig op ons groot startmoment. Drie leerlingen uit elke lagere graad lezen een zelfgeschreven gedicht voor over hun liefde voor de buurt. De toon is meteen gezet en in een kleurrijke stoet, die je van kon horen aankomen, stapten we naar de theaterzaal.

 

Eenmaal als iedereen een zitplaats had, startte onze voorstelling. Wat is liefde voor ons? Is het knuffelen met de teddybeer, is het iets lekker zachts? We beleefden liefde door de ogen van Orpheus en Euridyce (1ste graad) , ook in de dierenwereld is er heel wat liefde te ontdekken (2de graad) en onze oudste leerlingen probeerden ons ervan te overhalen dat liefde stom is… of was het nu zoet. Het langdurige applaus na elk optreden gaf iedereen een echte kick.

 

Een fantastisch afsluiter van een project waarin iedereen wel iets meer over zichzelf te weten is gekomen!

 

 “Echt spannend om voor zoveel mensen op te treden.”

 

“Het was voorbij voor ik het wist.”

 

“Wat was het warm op dat podium…”