PROJECTEN

Openluchtklas!

Tijdens de 'Dikketruienweek' van 23 t.e.m. 27 februari leerden we over energie!

'Isoleer je huis, maar ook je lichaam!'

Hoe beter we ons lichaam isoleren, hoe beter we de warmte kunnen vasthouden die we zelf produceren en hoe minder energie er voor verwarming nodig is. Het lichaam kan je gemakkelijker, goedkoper en sneller isoleren dan een huis. Bovendien kan iedereen het. In theorie kunnen we allemaal de winter overleven zonder verwarming, net zoals de Eskimo's. Maar in de praktijk hoeven we zover natuurlijk niet te gaan: een beetje meer aandacht voor de lichaamsisolatie levert al heel wat voordelen op. en daarvoor hoef je er niet as een michelinmannetje uit te zien.

De werkgroep MOS installeerde een openluchtklas op school. Elke klas kon die week les volgen in een klasje buiten onder het afdak! Dit lieten wij ons geen 2 keer zeggen! Je zag van ver de MOS-vlaggen al wapperen: MOS-scholen - duurzame scholen! Iedereen had ook meegeholpen aan de 'aankleding' van de klas met dikke kousen en sjaals!

Op dinsdag 24 februari trokken we onze dikste truien en jassen aan en gingen de uitdaging aan!

We leerden over de verschillen tussen de Noord- en de Zuidpool aan de hand van een mooi geïllustreerd informatieboek in de kring. We oefenden nieuwe rekensommen in op de picknicktafels en deden geregeld een bewegingstussendoortje om niet af te koelen! Het werd een fijne voormiddag. 

In de klas lieten we de lichten en de chauffage uit en zetten we het digitale bord of de radio niet aan. We verbruikten die dag zo weinig mogelijk energie uit niet hernieuwbare energiebronnen.

We leerden weer heel wat bij deze week!