PROJECTEN

Feest in ons Blaisantnest

Zaterdag 28 januari openden we plechtig, ludiek en trots onze nieuwe school, ons 'Blaisantnest'. 


Uitgerekend tijdens het vogel-tel-weekend openden wij ons Blaisantnest. 
Je kan wel zeggen dat er heel wat vogels gespot werden op onze school die dag!

Op verschillende plaatsen in ons gebouw konden de kinderen een korte workshop volgen. 
Er werd getimmerd, geknutseld, gekookt, gezocht, gekeken, gekatapulteerd, gesport, geschminkt, ... 
Ons Blaisantnest liep vol vogelhoedjes en vogelsnoetjes, nestensmullers en nestenbrullers!

 

Iets na vieren werden we samengeroepen in de grote zaal, iedereen verzamelde rond het nest van moederkloek Mieke. 
De ene speech na de andere werd gegeven in haar nest door enkele hoge pieten, 
maar Vogel Mieke trommelde ook wat kinderen en ouders op in het nest om de sfeer wat luchtig te houden. 
We zongen ons spiksplinternieuw schoollied, geschreven door juf Katrien Van de Putte, een vrolijke oorwurm voor groot en klein.


Directeur Frank kreeg de eer om het nieuwe logo te onthullen, waw, ons Blaisantnest was nu bijna officieel ingehuldigd.


Moederkloek Mieke vroeg aan mini-burgemeester Emilia om de échte burgemeester Termont naar haar nest te brengen. Want zij kregen de belangrijke taak om het rode lint vanuit het nest door te knippen, zodat onze school officieel geopend werd!


Met veel hapjes, drankjes, toeters, bellen, confetti en een groot applaus voor groot en klein... welkom in ons BLAISANTNEST.Enkele reacties:

 

Tom Baltazar schrijft op facebook:

Grote ambiance in het Blaisant-nest, de nieuwe school aan de Blaisantvest. Het oude schoolgebouw waar de integratiedienst vele jaren kantoor hield, werd opnieuw omgetoverd tot een flinke school. Bruisend en divers, plezant en warm. En nu maken we van de zone die verstopt is tussen tussen de school en de kerk nog een echt buurtparkje.


Mireille, mama van Jan en Louis schrijft deze mooie reflectie:

Het schoolfeest was spectaculair. Ze hadden er weer iets moois, origineels, leuks en lekkers van gemaakt. Er zal heel veel voorbereiding in gekropen zijn. Een super team hebben ze daar. Vele mensen hebben gesproken, directeurs, kinderen, de raad van bestuur, Elke Decruynaere (schepen) en de burgemeester, Daniel Termont. De kinderen zongen een heel mooi lied gemaakt door juf Katrien VDP. Er is ook een museum ingericht. Mooi, met oa foto's van de buurt vroeger.

Het team heeft zichzelf weer overtroffen. Het was wonderlijk mooi. Het 'Blaisantnest' (nieuwe naam school) was 1 grote speeltuin met workshops voor kinderen. Overal vogels en nesten, mooie foto's, filmpjes, kunstwerkjes... de creativiteit die daar heerst is ongezien. Ze waren terecht trots op zichzelf. Harde werkers zijn het.

Er was ook een groot buffet van zoete en zoute hapjes gemaakt door ouders, veel te veel en heel lekker allemaal. Jong en oud waren voldaan.