LEERLINGEN

Naar het RozenbroekenBOS

De kinderen van het 3e, 4e en 5e leerjaar gingen dit jaar samen met hun drie juffen de herfstsfeer gaan opsnuiven in het bos van de Rozenbroeken in Sint-Amandsberg.

- We begonnen met een leuk spelletje waarbij iedereen een kaartje van een insect om zijn nek kreeg. In het midden van de kring stond de SPIN en die zei 'ik ben een spin en heb zin in ...'. Wie de naam van zijn insect hoorde, moest wisselen van plaats met het de persoon die hetzelfde insect had. Als de spin je kon omhelzen, werd je zelf spin en moest je in het midden staan.
- Daarna speelden we het welbekende spel 'Dikke Bertha' waarbij je moet proberen aan de overkant van het veld geraken zonder getikt én opgehoffen te worden. Soms mocht je pas oversteken als je een bosdier nadeed of samenwerkte als spin of ...
- Na het middageten op de trappen van het voetbalveld mocht iedereen vrij spelen op de speeltuin, coooool!
- Als afsluiter speelden we het enige echte STRATEGOspel in het bos. We speelden het 2x, want het was toch niet zo gemakkelijk als we eerst dachten. Maar nu we weten hoe het moet, zouden we het wel 100 keer willen spelen :-)
We verdeelden ons in twee teams en maakten een simpel kamp waar de juf kon inzitten. Iedereen kreeg een kaartje met een dier en cijfer op. Een klein beetje kennis van de voedselpiramide was wel nodig, anders wist je niet wie wie kon opeten als je getikt werd. Het kwam erop aan om de jager van het ander team te doden met de giftige vliegenzwam. Elk team kon 1 keer winnen, dus het werd 1-1. 
- Toen we naar de bushalte terugstapten, brachten we nog een kort bezoekje aan de garage van de papa en nonkel van Jan-Wolfram. Alleman content!