PROJECTEN

Herfstig grootouderfeest

Op woensdag 25 oktober organiseerde het Blaisantnest een echt GROOTOUDERFEEST.

Alles was in een herfstig griezelthema gegoten, gezellige sfeer op en top!

 

We startten het feest samen in de polyvalente zaal, heks Katrien wilde graag een lekker soepje brouwen. Ze riep de hulp in van heks Timothea, die haar vertelde welke ingrediënten in de soep moesten. Er ontbrak nog iets volgens heks Katrien, want ze voelde nog veel chaos. Daarom toverde ze een groen kaartje uit haar magische doos, waarop alle workshops stonden. 

Alle kinderen kregen zo’n kaartje en vertrokken met oma en/of opa aan de hand op zoek naar een leuke workshop in de school.

- In de klas van juf Anne-Lise kon je geschminkt worden, er zaten verborgen schminktalenten bij sommige grootouders, super!

- Op de speelplaats stond heksje Katrien haar magische herfstsoep verder te brouwen en mocht iedereen haar helpen door iets te kiezen van op haar karretje met ingrediënten.
- Juf An had voor de gelegenheid een leeshoekje gemaakt in de zaal, waar iedereen even kon ontsnappen aan de griezeldrukte en gezellig een boekje kon lezen aan het haardvuurtje.
- Wie zin had in een kopje koffie of iets lekkers, kon bij juf Miet (een van onze directeurs) terecht in de eetzaal. Met de hulp van Diane en Kadisha, zorgden ze ervoor dat alle grootouders voorzien waren van een bakje koffie en een zoetigheidje erbij.
- Meester Timothy haalde zijn fotografisch talent boven en zorgde ervoor dat iedereen met zijn omaatje en opaatje op de foto stond aan zijn fotoshoot-standje! Wat griezelattributen erbij en een herfstige achtergrond, alle ingrediënten samen voor een prachtige reeks foto’s. 

- In de turnzaal had juf Liesbeth een super leuk parcours opgesteld voor jong en oud. Doel was om een spinnetje uit het web te halen en heelhuids aan de meet te brengen.
- Bij meester Tom konden de handige oma’s en geduldige opa’s een herfstkrans maken met allerlei knutselmaterialen. Kralen, kastanjes, blaadjes, rietjes, … Er hingen ware pareltjes om de nek van de kinderen, prachtig!

- Juf Sien zorgde voor de speelse noot, want in haar klas konden er gezelschapsspelletjes gespeeld worden voor groot en klein. Wie zin had om te kleuren of torens te bouwen, was daar ook aan het goeie adres.
- Op het einde van de gang bij heskje ZENNIE was het een en al chillywillybilly! Kinderen en hun grootouders konden elkaars handen masseren met allerlei crèmekes en wonderzalfjes. Je ging er helemaal chill weer naar buiten, zalig!

 

Net voor we terug naar huis gingen, zongen we samen het lied ‘zes heksen’.
Marthe, Anhela, Asma, Ielena, Lena, Sevdalina:

Zes heksen bij elkaar, maken een heel vreemd soepje klaar… ze dansen rond de ketel, maar wat een pech! Eentje neemt een slok, FLOEP nou is ze weg!

Spinnenkop met spruitjes, krekel met kandij, die soep is nog niet goed, we doen er nog wat bij! Een paar konijnenkeuteltjes, een groene snottebel, wrattenschraapsel, voetschimmel?

Spinnenkop met spruitjes, krekel met kandij, wat een goeie soep, daar hoeft niets meer bij!Een dikke dankjewel aan alle enthousiaste grootouders en familie om zo talrijk aanwezig te zijn.
Het werd een zeer gezellige voormiddag, we voelden jullie warmte tot in onze kleine teen!