PROJECTEN

Leesoma's in Blaisantnest

 

Hiep hiep hoera, we wonnen vorige week de JONG EN OUD wedstrijd!
Ons verhaal over onze leesoma's die elke week komen lezen met enkele kinderen van het 1e leerjaar,
viel in de smaak bij de jury. De 1e prijs is een cheque van 750€,
die we mogen spenderen aan nieuw lees-en speelmateriaal.
Bedankt, Jong en Oud in Gent voor deze mooie prijs.

 

 

 

 

 

 

Op AVS: 

’t Is deze week Seniorenweek, en die werd vanmiddag al goed ingezet met de prijsuitreiking van ‘Jong en oud in Gent’. Drie initiatieven die jong en oud met elkaar verbinden en het goede voorbeeld geven, krijgen een financiële beloning van 250, 500 en 750 euro. ‘Samen leren lezen’, een initiatief van basisschool Blaisantnest, is de grote winnaar van ‘Jong en oud in Gent’, een wedstrijd van de Stad Gent en het OCMW Gent. ’t Is het tweede jaar pas dat het project loopt in de school. 9 zogenaamde ‘leesoma’s’ komen twee keer per week een halfuurtje lezen met voornamelijk anderstalige kinderen.

Het project ‘Samen leren lezen’ wint 750 euro. Daarmee zullen er voornamelijk boekjes voor beginnende lezers, puzzels en technische tijdschriften worden aangekocht. Op de tweede en derde plaats staan respectievelijk ‘De Kleurdooskleuters in woonzorgcentrum De Vijvers’ en de wekelijkse bezoeken van basisschool De Harp aan het woonzorgcentrum Privilege. Die projecten winnen 500 en 250 euro.

 http://www.avs.be/avsnews/750-euro-voor-samen-leren-lezen

 


In het Nieuwsblad:

Een aantal kinderen van het 1ste leerjaar uit de basisschool Blaisantnest (Mozaïek) worden een aantal keer per week geholpen door onze oudere dames uit de wijk! Maria en Yvonne helpen de kinderen om technisch lezen leuker te maken maar spelen ook taalspelletjes en lezen voor aan de kindjes. En dat op school zelf. Op deze manier gaat niet alleen de kinderen hun Nederlandse taalkennis er op vooruit maar hebben onze vrijwilligers ook het gevoel dat ze hun steentje bijdragen aan de opleiding van de kinderen. Via lokaal dienstencentrum De Thuishaven zijn de dames in contact gebracht met de school. Dankzij vrijwilligster Nancy, geraakt Maria steeds op haar afspraak. Maar ook Yvonne is erg enthousiast. Brede school Rabot zorgde voor wat het extra didactisch materiaal. Alle betrokkenen willen het project graag verderzetten tijdens het volgende schooljaar!

 http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20171120_03198172

 


In De Standaard: 

http://www.standaard.be/cnt/dmf20171120_03198407