LEERLINGEN

Ik geloof mijn oren niet!

Ik geloof mijn oren niet

Een kanjer van een thema over geluid, muziek, oren, instrumenten en vooral veel plezier en genieten! 

 

Tijdens dit project kregen we vooral veel bezoekers over de vloer.
Eerst en vooral kwam Marie vertellen over haar beroep als audioloog. We leerden over het trommelvlies en gehoorbeentjes, maar ook over decibel en gehoorschade.
Ook enkele muzikanten kwamen hun talenten delen met ons:

Het was ook een project met enkele leuke uitstapjes.
We gingen naar De Kopergietery naar de voorstelling ‘9’, een dansvoorstelling op muziek van de 9e symfonie van Beethoven, met dansers die doof zijn. SUPER MOOI !
We gingen ook naar De Bijloke naar een oorcollege, waar het verhaal van de 3 Musketiers gespeeld werd onder begeleiding van het Antwerps symfonisch orkest.

 

Tijdens een heus hoekenwerk deden we enkele proefjes en leuke spelletjes.
Ook op de computer en met de oerdegelijke Edurol namen we enkele geluiden op om later een echte geluidenquiz mee te maken. We probeerden ook een eigen geluidsverhaal te maken, maar dat was moeilijker dan verwacht, dus luisterden we elke dag tijdens het middagmaal naar het verhaal ‘Wilde zwanen’ van het Geluidshuis. 

 

Muzieknoten en muziekinstrumenten hebben voor ons nu ook geen geheimen meer.
We zingen bijvoorbeeld vlotjes mee met de oorwurm van de Sound of Music.
En we kennen een heleboel muziekinstrumenten EN weten bij welke familie ze horen.
Wist je bijvoorbeeld dat niet alleen de viool of gitaar een snaarinstrument is, maar ook de piano? En wist je dat niet alleen de blokfluit of fagot een houtblazer is, maar ook de saxofoon? 
We werkten allemaal samen aan een eigen geschreven partituur voor slaginstrumenten, dit brachten we voor de hele school tijdens het verjaardagsmoment. Spannend, maar goed gelukt al zeggen we het zelf. 

Oja, gelieve vrijdagochtend om 8u45 heel stil te zijn in de gang alstublief, want dan maken wij een toets over het hele project rond geluid. We kregen een syntheseblaadje mee om te studeren, want ook dat hoort er natuurlijk bij...

 

Waw, wat een bezige bijen daar in het 3e, 4e en 5e leerjaar!
—> Ik geloof mijn oren niet! <—