LEERLINGEN

Reis door de tijd - WORKSHOPS

‘Reis door de tijd’ - WORKSHOPS

Op donderdag 1 maart en donderdag 8 maart gingen alle kinderen van onze school op stap in het verleden.
Er was een hele grote keuze aan workshops en uitstappen, iedereen mocht 2x zelf kiezen wat ze graag wilden doen op donderdagvoormiddag.
Enkele juffen en meesters trotseerden samen met een groep kinderen de koude en regen, maar hadden een geweldig interessante voormiddag.
Achteraf maakten alle kinderen als verwerking ook een tekening, met wat ze gezien of geleerd hadden. Sommige van deze tekeningen staan nu op onze eigenste tijdlijn op de muur van de eetzaal.

 

 
- Juf Hilde ging op stap naar het Belfort. De kinderen speelden het spel van de slotenmaker, waarbij ze op zoek gingen naar de juiste sleutel van de schatkist.
- In onze eigen eetzaal kon je kennismaken met volksspelen samen met juf Marieke.
- En in de open ruimte op ons 1e verdiep werd een heus dino-dorp, ridder-dorp en piramide-dorp van Playmobile gemaakt onder het deskundig ook van juf Sien.
- Het Designmuseum met heel wat futuristische robots werd door meester Bob en een groepje kids bezocht.
- Juf Lien trok naar het Huis van Kina om de dino’s en oertijd te onderzoeken.
- Juf An bleef met de peuters ook op school en maakte fruitpap samen met juf Katrien Vdp en haar schattig ventje Lionel. De week daarna genoten ze van kinder-massage.
- Het Gravensteen werd bezocht samen met meester Timothy, waar de kinderen ook een leuke fotozoektocht mochten doen en beloond werden met warme chocomelk.
- Juf Katrien ging op (foto)zoektocht in onze eigen buurt, naar bijvoorbeeld de Tondeliersite, het oorlogsmonument en het standbeeld van de stroppendrager.
- In het MIAT werd samen met juf Anne Lise gespeurd naar de tijd van vroeger, toen er nog weefmachines en gloeilampen bestonden.