LEERLINGEN

Gezond en veganistisch koken met vzw Eva

8 mei 2018

Vandaag kwam juf Marie van vzw Eva samen met ons gezond en veganistisch koken.

We leerden van haar dat veganisme een levensstijl is waarbij je geen dierlijke producten eet. Er zijn steeds meer mensen  die deze levensstijl aannemen omdat het opkweken van slachtvee erg belastend is voor het milieu. De manier waarop sommige dieren moeten leven voor ze geslacht worden is ook vaak geen pretje.

Marie vertelde ons dat het niet ongezond is om geen dierlijke producten te eten zolang je ze maar vervangt door eiwitrijke producten als erwtjes en peulen. Je kunt er ook voor kiezen om af en toe bv. één of meerdere dagen per week vlees en/of dierlijke producten achterwege te laten. Iedereen moet natuurlijk voor zichzelf afwegen wat hij/zij de beste keuze vindt.

We hadden geluk met het weer en konden daardoor een buitenkeuken organiseren.

We werkten in 4 verschillende postjes aan maar liefst 6 verschillende receptjes zoals hertendopjes, smoothie met banaan en aarbeiden en apenburgers.

Marie wilde ons laten zien dat de veganistische keuken erg lekker kan zijn. De op het eerste zicht vaak onaantrekkelijke ingrediënten zoals rode biet, kikkererwten, avocado enz. kunnen omgetoverd worden tot heerlijke lekkernijen. Toen alles klaar was, mocht iedereen van alles proeven. 

Nadien kregen we alle receptjes mee naar huis in een overzichtelijk boekje.

Dankjewel juf Marie voor de leuke en leerrijke voormiddag!