LEERLINGEN

Bosklas DAG 2

We startten de dag met een zeer uitgebreid ontbijt, wat worden we hier verwend in het kasteel van het Verloren Bos. 

Voor de eerste activiteit splitsten we de groep op in twee. De ene groep speelde een bos-stratego, waarbij jager Eddy en jager Freddy gepakt moesten worden.
De andere groep ging op bezoek in het stadsmuseum van Lokeren, waar we de stad leerden kennen. De gids nam ons mee doorheen het mooie museum, we zagen de reuzen van Lokeren, een oude bakkerij en slagerij, … 

 

Na een heerlijk middagmaal met kalkoenballetjes en gebakken aardappelen, begonnen we aan onze keuze-activiteiten.
Met juf Liesbeth gingen we naar de skateput met enkele steps.
Bij juf Hilde werkten we met klei en natuurelementen.
We konden het gezelschapsspel Risk spelen samen met juf Marieke.
Kabouters zoeken in het bos deden we met juf Bieke.
En bij juf Sien maakten we miniatuur-dorpjes.

Het vieruurtje was deze keer een frangipanneke en sapje, njomnjom!
We trokken nog naar het speelplein in het Bospark, speelden er voetbal en oefenden nog wat op onze fietsskills. In het terugkeren sprokkelden we nog een hele berg hout voor het kampvuur.

Onze tweede dag op bosklas sloten we in stijl af met een echt kampvuur, we kregen bezoek van Dries met zijn gitaar die zorgde voor een heerlijk muzikaal intermezzo.
En we kregen ook een verrassingsbezoek van alle juffen van het Blaisantnest. Zij brachten post mee van alle broertjes en zusjes, zo leuk!

Voor het slapengaan keken we nog naar het super leuke en vooral gepersonaliseerde kamishibai-verhaal van de Katrienen. Dankjewel, we genoten met volle teugen.

Slaapwel thuisblijvers, wij missen jullie stiekem een beetje, maar zullen morgen nog dubbel en dik genieten van de laatste dag in ons mooie kasteel.